Ayurvedische hoofd – nek – schoudermassage – SHIRODHARA

– Calm your mind –

DIAGNOSE

Ervaar je stress, zenuwpijn? Heb je een slaapstoornis? Heb je steeds het gevoel van een vol hoofd te hebben? Kan je zich moeilijk mentaal ontspannen? Heb je last van hormonale problemen? Wil je preventief werken aan een goede mentale en fysieke gezondheid?

RESULTAAT

Deze unieke vorm van Ayurvedische massage staat voor vloeiende stroom van olie en is bijzonder goed om het hoofd leeg te maken. Het zal de endocriene klieren hypothalamus en hypofyse, die bij stress de hele tijd onder “druk” staan, door middel van een trilling, op een positieve manier beïnvloeden. Het stimuleert de afscheiding van het hormoon serotonine, dit is een ‘feel good’ hormoon dat ons gevoelens van rust en positiviteit geeft en zal ook een positief effect hebben op de rest van het lichaam. Je ervaart een diepe ontspanning, negatieve gedachten worden gezuiverd waardoor de mentale druk lichter wordt en men weer meer kan hebben.

Dit is een deelmassage die nooit op zichzelf als behandeling wordt gegeven. Voor we de Shirodhara behandeling gaan uitvoeren zal er eerst een Shirobyanga (hoofd-nek-schoudermassage), Abhyanga (volledige lichaamsmassage), Shila-bhyanga (hot stone), Pada-bhyanga of Madana kruidenstempelmassage uitgevoerd worden.

Tips!

  1. Deze massage is ook fijn om te combineren met een Wellness Face gezichtsverzorging
  2. Bij ernstige emotionele blokkades herhaal je deze behandeling minstens om de 3 à 4 weken.

 

Ja

Kuurverband 40, 60, 90 of 120 minuten

Een horizontale acht wordt in de wiskunde een lemniscaat genoemd en staat bekend als een symbool voor oneindigheid maar het heeft ook een spirituele betekenis en staat voor genezing.

En dat is wat we met een kuur gaan doen! We gaan je zowel mentaal als fysiek proberen te genezen door het metabolisme te balanceren, verzuring van spieren en gewrichten te alkaliseren door knopen los te masseren. Met specifieke massagetechnieken, kruiden, algen en essentiële oliën gaan we je cellen extra voorzien van zuurstof. Een Lakshmi massage-kuur is een reeks van behandelingen die kort op elkaar volgen.

Een behandeling tijdens een behandelingskuur duurt naar eigen wens; 40, 60, 90 of 120 minuten waarbij we ongeveer de behandeling om de 3 à 4 weken herhalen. Hierdoor boeken we beter resultaat op ernstigere emotionele en fysieke blokkades of kan je zelfs preventief je gezondheid beter bewaken.

Lotus Shirodhara 60 minuten

De Lotusbloem staat symbool voor transformatie van de duisternis naar het licht, van onwetendheid naar inzicht. Maar ook voor zuiverheid, puurheid en bescherming.

Onze Lakshmi Lotus Shirodhara hoofdmassage is een ontspannende massage waarbij we met onze holistische kennis van Ayurveda je weer in balans gaan brengen. Een 60 minuten durende massage waarbij je volledig in ontspanning zult zijn en zult transformeren. Er wordt extra aandacht besteed aan het loslaten van spanningen en stress, en het los masseren van spierspanningen.

Royal Shirodhara 90 minuten

Royaal betekent vrijgevig en gul zoals een koning of koningin het beamen zou.

En dat is wat je met onze Royal Shirodhara hoofdmassage kunt verwachten. Je lichaam, geest en ziel ontvangt met deze massage de Royale beloning dat het verdient. Een zeer uitgebreide holistische hoofd- én Abhyanga lichaamsmassage van top tot teen!

Fysieke blokkades worden los gemasseerd maar ook geestelijk en spiritueel transformeer je door een Ayurvedische behandeling. Door het stimuleren van de energiekanalen (de nadi’s) – en de energiepunten (marma’s), verbetert het de conditie van je zintuigen en balanceert het je dosha’s Vata, Pitta en Kapha.

Wellness Shirodhara 120 minuten

Wellness betekent in goede staat van gezondheid zijn.
Het staat voor de menselijke zoektocht naar de balans tussen lichaam en geest. Hoewel het woord inmiddels ontspanning oproept, kan het ook voor inspanning staan: inspanning kan immers ook ontspanning opleveren.
Het is een bewuste keuze voor een gezonde leefstijl en laat ons beter functioneren, het maakt je gezonder en gelukkiger.

Met een Lakshmi Wellness Shirodhara hoofdmassage wordt je in 120 minuten uitgebreid behandeld door een Lakshmi Professional en zal je naargelang je klachten, je disbalans, je wensen en het seizoen een behandeling op maat kunnen ervaren met verschillende Ayurvedische massage – en andere holistische en helende rituelen bijvoorbeeld;

  • Zweettherapie: Swedana
  • Infraroodtherapie: Dome
  • Lichaamspeeling: Kaya bodygommage, Garshan Silk Gloves
  • Extra healing en massages: chrakra balancing met edelstenen en aromatherapie, Klankschaalmassage, Shirodhara (stroom olie op het voorhoofd), Deep Tissue Kundalini rug-nek-schoudermassage

De vrije keuze en het vertrouwen hebben in de kennis en kunde van de behandelaar maakt deze Lakshmi Wellnessbeleving een unieke ervaring. Het regelmatig onderhouden van je “Wellness” heeft vele voordelen;

– Sociale wellness; je weet op een gezonde en zinvolle manier relaties op te bouwen en je wilt een actieve rol in relaties met anderen.
– Fysieke wellness; je vindt de kracht om te gaan sporten, om gezond te eten en je gaat bewust om met je eigen gezondheid.
– Emotionele wellness, je kan beter omgaan met stress, het bevordert persoonlijke groei en optimisme.
– Spirituele wellness, je weet richting en doel aan je leven te kunnen geven.
– Intellectuele wellness, je krijgt de wil om een leven lang te leren, jezelf te willen ontwikkelen, het geeft nieuwe inzichten en de kracht om buiten je comfortzone te willen gaan.
– Maatschappelijke wellness, als laatste maar niet onbelangrijkste is ervaar je de wil om deel te nemen aan de maatschappij en om ook hierin betrokken te zijn. Bijvoorbeeld; jezelf wilen verzorgen met natuurlijke producten is een vorm van maatschappelijke wellness.